Immu

Immu
Immu
IMMU_magoMundi

Imago Mundi

Het innovatieve platform IMMU biedt alle tools voor de digitale werkzaamheden van de archeoloog. Het platform is geschikt voor basistekeningen, ASK en analyses. IMMU  is een online cloudoplossing die ook offline werkt. Hierdoor is IMMU volledig webbased in te richten en te beheren. De applicatie sluit naadloos aan op open source-technieken en is te koppelen aan externe databronnen die voldoen aan open standaarden zoals WMS. De viewer heeft een strak en eigentijds uiterlijk, is zeer gebruiksvriendelijk en aan te passen aan al uw wensen. 

Daarnaast kunnen onderliggende kaartlagen door de gebruiker zelf worden gekozen. Naast wegenkaarten en satellietbeelden kunnen gegevens van bureauonderzoek en eventueel eerder onderzoek direct worden meegenomen. Zo zijn kaartlagen als de AHN, geologische en historische kaarten direct binnen het project beschikbaar.

Werkproces

Wat wij aanbieden is eigentijdse software voor het uitvoerend werk van de archeoloog.
Of het nu gaat om een bureauonderzoek of een definitieve opgraving, IMMU is geschikt voor elk onderzoek.

De resultaten uit het bureauonderzoek kunnen snel worden vergeleken, beoordeeld en gepubliceerd. De kaarten uit het bureauonderzoek blijven beschikbaar in het veld. Op deze manier heeft u tijdens het vooronderzoek en de opgraving alle informatie voor handen. Tot slot kunnen alle definities voor de database (als diverse lijsten, dropdowns, de content van dropdowns, eventuele relaties etc.) vooraf worden bepaald.

IMMU bied een veilige werkomgeving. Doordat de beheerder zelf de toegang bepaald tot de verschillende projecten blijft de informatie, indien gewenst, afgezonderd voor onbevoegde. Het is mogelijk om de ABR binnen IMMU direct te gebruiken. Het systeem update zichzelf constant, bewerkte informatie, ingetekende informatie en veranderde configuratie zijn direct beschikbaar voor alle gebruikers. Dit maakt IMMU tot een centrale, actuele, identieke en veilige omgeving voor het gehele team.

Van alle gemakken voorzien

Link
<p style="margin-top:20px;"><style="line-height: normal; top:10px;">makkelijk inzichtbaar

makkelijk inzichtbaar

Link
<p style="margin-top:20px;"><style="line-height: normal; top:10px;">Overzich- telijke Database

Overzich- telijke Database

Link
<p style="margin-top:20px;"><style="line-height: normal; top:10px;">Alle kaartlagen in 1 systeem

Alle kaartlagen in 1 systeem

Link
<p style="margin-top:20px;"><style="line-height: normal; top:10px;">KNA Conform

KNA Conform

Link
<p style="margin-top:20px;"><style="line-height: normal; top:10px;">on en offline

on en offline

Inzichtelijk werken

Het gebruik van IMMU zorgt voor grip op alle verzamelde informatie rondom een archeologisch onderzoek. Doordat u direct bij het gebruik alle verzamelde informatie voor handen hebt bieden we helderheid en controle over de voortgang van het onderzoek. Het complete archeologisch onderzoek wordt met IMMU ter plekke meetbaar en inzichtelijk, waardoor al uw medewerkers betrokken worden en alle informatie voor handen hebben. Je hebt alle informatie voor handen in een device. De meetbaarheid en inzichtelijkheid zorgen voor transparantie en efficiëntie in de uitvoering. 
Immu
Immu

Database

U kunt met IMMU gewoon uw eigen database behouden. We koppelen uw huidige database gewoon aan de nieuwe. U hoeft dus niet bang te zijn uw huidige data kwijt te raken. Indien gewenst kunnen we gezamenlijk ook een nieuwe database maken waarbij we alle oude data exporteren naar de nieuwe database.

In het veld wordt alle data direct verwerkt in de kaartviewer die gekoppeld is aan de database. Zodra er een nieuwe geometrie wordt ingetekend dient de gebruiker eerst de informatie voor de database in te voeren. Deze controle zorgt ervoor dat er geen data blanco blijft in het veld en er direct een koppeling tussen alle geometriën en de database ontstaat. De insteek van het systeem is om de werkzaamheden op kantoor te minimaliseren. Zo zal het niet meer nodig zijn om de data te georefereren of te koppelen aan een database.

Kaartlagen

IMMU onderscheid zich door haar unieke, modulaire opbouw en uitstekende performance, ook bij grote hoeveelheden data. De kaartviewer is een geschikt onderdeel van toepassingen als adviestrajecten, uitvoerend werk en presentaties. Kaarten zijn immers een veel sterker communicatiemiddel dan bijvoorbeeld een rapport. Helemaal op een Touchtable. 

Het mogelijk om verschillende (standaard) kaartlagen beschikbaar te stellen tijdens elke opgraving. Denk hierbij aan topografische kaarten, luchtfoto’s, hoogtebestanden, geologische kaarten en/of de IKAW (indicatieve kaart archeologische waarden). Het is aan te raden om het puttenplan voorafgaand aan de opgraving al in de software te laden. Ook voor het offline gebruik in het veld is het van belang om de kaarten vooraf in te laden.
Immu
Immu

KNA Conform

De software voor het live intekenen van archeologische data gedurende een opgraving is doelgericht ontwikkeld voor de archeologische markt. Dit betekent dat de software alle vereiste van de KNA 4.0 zal bevatten voor het digitaal tekenen, analoog tekenen en het digitaal verzamelen en documenteren van data. Daarnaast wordt er binnen de software rekening gehouden met de BRL-4000 en het Archeologisch Basis Register.

Certificering

Door binnen het systeem direct bij te houden welke gebruiker op wel moment heeft gewerkt in het veld aan een opgraving of op kantoor aan de uitwerking kunnen we de uren verantwoorden die binnen de certificering valt.

De gebruiker kan direct uit de database halen welke gebruiker heeft bijgedragen aan de database en welke sporen hij of zij heeft ingemeten. Ook is het tijdstip van inmeten bekend waardoor de tijdsbesteding gevalideerd wordt.
Immu
Immu

On & Offline

Bij het werken in het buitengebied, ver van alle voorzieningen, is het praktisch je informatie bij de hand te hebben. Gelukkig werkt werkt IMMU volledig offline. U kunt werken zonder internetverbinding en dat ook voor uren zonder downloads en updates. Voor het gebruiken van kaartlagen in het veld is het bij de offline versie van belang dat deze vooraf kunnen worden ingeladen. Deze toepassing maakt het mogelijk om alle informatie uit het bureauonderzoek en eventueel andere vooronderzoeken compact mee het veld in te nemen.

Door de koppeling tussen de meetapparatuur en een handheld device of veldcomputer kunnen alle stappen in het veld live digitaal worden gevolgd. Alle informatie van sporen tot vondsten worden direct digitaal opgeslagen. Het digitaliseren van de opgraving op het kantoor is hiermee grotendeels uitgevoerd in het veld. Na het verkrijgen van een internetverbinding wordt alle informatie automatisch gesynchroniseerd.

Tijdsbesparing

Wanneer u uw bedrijfsprocessen automatiseert, houdt u het overzicht, zal dit een tijdsbesparing opleveren en worden er minder fouten gemaakt. IMMU creëert daadwerkelijk waarde voor onze klanten. Er wordt aantoonbaar meer werk in minder tijd verzet. Het is erg belangrijk dat alle afdelingen binnen uw bedrijf goed met elkaar communiceren. IMMU is uitgebreid, kan modulair worden opgebouwd en is erg gebruiksvriendelijk, waardoor het tot één van de meest aantrekkelijke pakketten behoort van dit moment.

“Minder tijd nodig voor administratieve taken,
meer tijd over voor zaken die er echt toe doen”

Aantrekkelijk op alle devices

De moderne IMMU Viewer ziet er strak en fris uit. Tijdens het ontwikkelen hiervan is veel aandacht besteed aan een optimale gebruikservaring en eenvoudige bediening. Zo bieden we u een prettig gebruik.

Uw wereld in kaart?

Met onze open data kunt u direct aan de slag. Aangeleverd door onze datapartners, geoptimaliseerd door data-experts. IMMU zorgt er voor dat  kaartlagen automatisch worden ‘gecached’. Hierdoor zijn kaartlagen direct opvraagbaar. Dit levert zeer snelle responstijden op.

Immu

Eenvoudige beheeromgeving

De beheeromgeving van IMMU maakt het mogelijk om uw online kaarten volledig naar eigen wens in te richten. U bepaalt hoe uw website eruit ziet, welke kaartlagen worden weergegeven en wie wat mag zien.

Veilig

De fysieke hosting van GeoApps vindt plaats in ons hoogwaardige datacenter in Groningen, met diverse backuplocaties verspreid in Nederland. Deze datacenters hebben zich uitgebreid bewezen met een beschikbaarheid over de afgelopen tien jaar van 99.999%. 

Immu

Eenvoudige beheeromgeving

Met zijn frisse look zal de Beheeromgeving er voor u als gebruiker vertrouwd uitzien. U zit zelf aan de knoppen en bepaalt dus zelf hoe uw website eruit ziet, welke kaartlagen worden weergegeven, wie wat mag ziet, etc.

We realiseren ons dat u even zult moeten wennen. Maar we zijn er ook van overtuigd IMMU het tijdrovende werk voor de vakspecialist uit handen neemt. We hebben veel verbeteringen doorgevoerd die het gemakkelijker maken om informatie te verwerken, databases op te bouwen en direct inzicht in de gewonnen informatie te geven. Hierdoor verminderen we het informatieverwerkingsproces tijdens en na het veldwerk. 

Onze Droom

Het is onze droom om in 2028 meer dan de helft van de Archeologische opgravingen via onze software te laten lopen.
Zo kunnen uw vakprofessionals dagelijks het maximale uit hun werk halen. We streven er naar om een vooruitstrevende rol te pakken in het ontwikkelen van slimme softwarematige oplossingen. Onze focus ligt daarbij op de tevredenheid van, en toepasbaarheid voor, onze gebruikers.
Gebruikers
Bedrijven
Mederwerkers
Opgravingen

Partners

We geloven in de kracht van samenwerken.
Dat doen we intensief met zowel productaanbieders, ontwikkelaars en afnemers om elkaar zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Verder praten?

Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend gesprek. Tijdlab is gevestigd in het innovatie centre van Deventer, de voormalige Gasfabriek. Ons kantoor bevindt zich op korte afstand van de snelweg A1 en is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij helpen ook u graag verder met uw project of bij praktische vragen bijvoorbeeld over 3D-presentatie of andere digitale oplossingen.
[wpforms id="1919" title="false" description="false"]